• La Federació Mundial d’Associacions per a la Formació del Professorat (WFATE) organitza la seva conferència biennal a Barcelona, i per primera vegada a Europa, del 20 al 23 d’abril.
  • Reconeguts especialistes en educació i organismes internacionals respondran al dilema sobre quina ha de ser la formació dels ensenyants en una societat connectada en xarxa que evoluciona ràpidament.
  • Els investigadors catalans presentaran a la comunitat internacional la recerca i la pràctica en la formació del professorat que es fa a Catalunya, i establiran grups permanents de treball per a desenvolupar projectes conjunts amb experts de prestigi mundial.

La Federació Mundial d’Associacions per a la Formació del Professorat (WFATE, segons les sigles en anglès), que promou la col·laboració internacional entre les institucions i associacions de formació d’ensenyants per a impulsar la recerca i el desenvolupament, organitza la seva conferència biennal a Barcelona, que se celebrarà del 20 al 23 d’abril del 2016, i a la qual assistiran alguns dels especialistes mundials més reconeguts en l’àmbit educatiu.

Serà la primera vegada que la conferència se celebra a Europa i que la presidenta electa de la WFATE és una catalana, Mireia Montané, directora del Centre de Projectes Europeus i Internacionals del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya (CDL).

L’objectiu d’aquest congrés internacional és, tal com s’expressa en el títol d’una de les ponències, debatre el dilema del professorat del segle xxi: com es pot socialitzar l’alumnat en una cultura que evoluciona ràpidament. També es vol presentar a la comunitat internacional la recerca i la pràctica en la formació del professorat que es fa a Catalunya, així com establir grups permanents de treball per a desenvolupar projectes conjunts amb experts de prestigi mundial.

La WFATE integra les associacions de formació del professorat d’Europa (ATEE), dels Estats Units (ATE-USA), del Canadà (IAKB), d’Austràlia (ATEA), d’Àfrica (AATE) i de Hong Kong. Les últimes conferències s’han celebrat a Chicago, Nairobi i Pequín.

Les institucions organitzadores a Catalunya són el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya (CDL) i la Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans, amb el suport i la participació del Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i les facultats d’Educació de la resta d’universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya) i, també, altres institucions de formació del professorat, com ara l’Associació de Mestres Rosa Sensat i escoles de Catalunya.

A continuació es detallen algunes de les sessions més destacades del programa:

Inauguració

Dijous 21 d’abril, a les 16 h

Paranimf de la Universitat de Barcelona

En l’acte inaugural, hi intervindran les personalitats següents: Meritxell Ruiz, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Miquel Àngel Essomba, comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona; Jane McCarthy, presidenta de la WFATE; Josefina Cambra, degana del CDL; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Mireia Montané, directora de la Conferència de la WFATE, i Carme Panchón, vicerectora de la Universitat de Barcelona.

Primera sessió plenària: «Innovation in teacher education in a global context. Different approaches»

Dijous 21 d’abril, a les 17.30 h

Paranimf de la Universitat de Barcelona

Després de l’acte inaugural, se celebrarà la primera sessió plenària, en la qual es presentaran els punts de vista dels organismes internacionals per a respondre al dilema sobre quina ha de ser la formació dels ensenyants en una societat canviant i connectada en xarxa.

Hi intervindran Thomas Pritskow, de la Direcció General d’Educació i Cultura de la Comissió Europea; Pascale Mompoint de Gaillart, del Consell d’Europa; Xavier Chavarria, de l’European Forum on Educational Administration (EFEA); Coral Regí, del Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació de Catalunya (FEAEC); Tom Hamilton, del Teaching Council for Scotland; Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya; Mònica Pereña, presidenta de Lingua Pax, i Araceli Martínez Ortiz, del LBJ Institute for STEM Education and Research.

Segona sessió plenària: «The 21st Century Teacher’s Dilemma: Socializing Students into a Rapidly Evolving Culture»

Divendres 22 d’abril, a les 11.30 h

Aula Magna de la Universitat de Barcelona

Presentacions dels professors Carl Bereiter i Marlene Scardamalia, reconeguts experts en la formulació de la teoria de la construcció col·lectiva del coneixement i impulsors de la plataforma digital Knowledge Forum, especialment creada per a fer recerca a les aules. La seva visió és complementarà amb la del biòleg Jordi Casanova.

Taula rodona: Digital Equality

Divendres 22 d’abril, a les 17.30 h

Paranimf de la Universitat de Barcelona

Cal destacar també la taula rodona sobre igualtat digital, Digital Equality, que se celebrarà el divendres 22 i en la qual intervindran Paul Resta, Thérèse Laferrière, Robert McLaughlin, Jordi Vivancos i Mercè Gisbert.

Treballs en grups

En les sessions paral·leles es treballaran els diferents subtemes del Congrés. Destaquem, molt especialment, la participació de l’analista de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) Hannah von Ahlefeld en dos grups de treball, el de tecnologia i el d’avaluació.

Projecte europeu Archaeoschool for the Future

Dissabte 23 d’abril, de les 10.45 a les 12.45 h

Institut d’Estudis Catalans

Estudiants de secundària grecs, italians i catalans participaran en una sessió del congrés per presentar el projecte europeu Archaeoschool for the Future, a Sustainability Approach, un projecte Erasmus+ que té per objectiu donar nova vida als jaciments arqueològics mitjançant l’ús de les tecnologies actuals per tal d’entendre el present i construir el futur.

En aquesta sessió, hi intervindran Petros Themelis, director de les excavacions de l’antiga Messene, Louisa Anastopoulos, experta en programes europeus, i, a continuació, els  representants dels alumnes de les escoles gregues, italianes i catalanes que estudien, respectivament, els jaciments arqueològics de l’antiga Messene, Verona, Tàrraco i Empúries, i que presentaran les seves activitats, així com un interessant exemple de la pràctica a l’aula dels principis psicopedagògics de construcció col·laborativa del coneixement.

Acte de cloenda

Dissabte 23 d’abril, de les 12.45 a les 13.45 h

Institut d’Estudis Catalans

El dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, se celebrarà l’acte de clausura a l’Institut d’Estudis Catalans. Després de la intervenció de la degana del Col·legi de Llicenciats, Josefina Cambra i del president de l’IEC, Joandomènec Ros, s’hi presentarà el document de resum avançat, obert a noves qüestions i recerques per a respondre a les necessitats d’un món en canvi permanent. A la tarda, els participants podran gaudir de la Rambla plena de gent, de roses i de llibres.

Visita a l’Aula del Segle xxi

Inauguració: dijous 21, a les 13 h

Durant els dies de la conferència, es podrà visitar, a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), l’Aula del Segle xxi, amb espais i mobiliari que faciliten les bones pràctiques educatives internacionals.

Trobareu tota la informació a http://en.cdl.cat/wfate-barcelona2016

  • Los discursos de Mar Sánchez Sierra podrían estar arruinando la vida política de Feijóo y la suya propia.

    Xornal Galicia A Coruña Lugo Ourense Pontevedra Vigo Santiago Localidades[…]

    Los discursos de Mar Sánchez Sierra podrían estar arruinando la vida política de Feijóo y la suya propia. Con la caída de Mariano Rajoy y los indicios de la sucesión en su lugar para el PP Nacional por Alberto Núñez Feijóo comenzaron los cambios del discurso político del líder gallego que según diversos medios de comunicación son hechos por la asesora del comunicación y alto cargo del PPdeG María del Mar Sánchez Sierra, abriendo la puerta a su debacle electoral y político, la superación electoral de Pablo Casado ( aznarista) y la "debacle" de Feijóo ( marianista y discípulo de  Romay Beccaría ) en las elecciones municipales pusieron en "alerta" a todos los barones del PPdeG encabezados por José Manuel Baltar, única llave para la continuidad de Feijóo en la política gallega, es ahí donde comienzan los cambios del discurso de Feijoo, mostrando su "perrencha infantil" por haber perdido la posibilidad Nacional en la que también se vió avocada Maria del Mar Sánchez Sierra que contaba con el puesto de Moragas y caída en manos de Cayetana de Toledo,[…]

APEDANICA pide al Ministerio de Defensa todo sobre el criptosistma TrueCrypt

CRIPTÓLOGO Dr. (PhD) Miguel Gallardo Tel.  902998352 Email apedanica.ong@gmail.com Asociación APEDANICA...

CNI e INCIBE deben publicar datos y costes de descifrar para el Juzgado

Dr. (PhD) Miguel Gallardo PERITO Tel.  (+34) 902998352 E-mail: apedanica.ong@gmail.com Asociación...

REVERENDO & THE NEW PREACHERS + LA GUERRERO en El Junco 5.9.19 RESEÑA en www.miguelgallardo.es/reverendo.pdf

Comentada en https://twitter.com/miguelgallardo/status/1169902496539561984 El Reverendo es…. inefable, es decir, que no...

DEFICIENTES CONTROLES ESTATALES EN SUS PROPIOS MODIFICADOS DE OBRAS ENTRE 2014-2016

 Preocupante el Informe nº 1328, del Tribunal de Cuentas, respecto...

Concierto benéfico "Música contra la Corrupción"

Ilmo Sr. D. Alfredo Canteli. Alcalde de Oviedo    Nos dirigimos a...

Inmigración ilegal, derechos humanos

Sánchez Fornet 28 de agosto de 2019 Un náufrago tiene que ser...

Mar Sánchez Sierra CONVIERTE LA PRESIDENCIA DE LA XUNTA con su cargo y acciones en una pirámide de acoso judicial, persecución institucional, amenazas y coacciones utilizando altos cargos de la Xunta contra Miguel Delgado Director de Xornal Galicia y Presidente de Pladesemapesga.


Otros articulos relacionados.....