La República Txeca compta amb tres universitats que ofereixen estudis catalans als seus plans d’estudi
 
S’inaugura el primer Grau universitari en Llengua i Literatura Catalana a la República Txeca
 
La Universitat Masaryk de Brno, a la República Txeca , celebra el proper dijous 25 de febrer l’acte d’inauguració del Grau en Llengua i Literatura Catalana, que es posa en funcionament per aquest curs acadèmic 2015-2016. Els estudis tenen un màxim de 180 crèdits ECTS i no només es poden cursar com a grau, sinó que també estaran disponibles com a minor, és a dir, com a itinerari d’especialització.
 
El nou programa d’estudis catalans ha gaudit d’una rebuda immillorable, com ho demostra la preinscripció de fins a 100 estudiants. D’aquests, se n’han seleccionat 30 per mitjà d’una prova d’accés necessària per cursar els estudis. Per al desenvolupament del grau, la universitat ha hagut d’ampliar el nombre de docents d’estudis catalans, que actualment ascendeix a tres. El programa del grau inclou assignatures de llengua de diversos nivells i especialitats, així com també assignatures de caire cultural, com literatura catalana contemporània, cinematografia catalana o literatura rural.
 
La Universitat de Brno disposa d’estudis catalans des de l’any 1999, i aquests compten amb el suport de l’Institut Ramon Llull des del curs acadèmic 2003-2004. Juntament amb la universitat de Brno, a la República Txeca hi ha dues altres universitat que ofereixen estudis catalans als seus plans d’estudi: la Universitat Carolina de Praga i la Universitat d’Olomouc.
 
L’acte d’inauguració del Grau de Llengua i Literatura Catalana se celebrarà aquest dijous 25 de febrer a la mateixa universitat de Brno, i tindrà com a acte central la conferència Catalunya i Moràvia: episodis d'història sociolingüística comparada, a càrrec d’Albert Branchadell, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona,
 
La inauguració també comptarà amb les intervencions de Petr Vok?ál, alcalde de Brno; Daniel Vázquez Touriño, responsable dels estudis catalans i vicedirector del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk ; Milan Pol, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Masaryk ; Adam Casals, delegat de la Generalitat de Catalunya a Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Hongria, Eslovènia i Croàcia; i Josep-Anton Fernàndez, director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull.

APEDANICA denuncia a Fiscalía y Agencia de Protección de Datos el espionaje detectado en WhatsApp

ANEXO 2 documentos en PDF ("NOTITIA CRIMINIS") http://www.miguelgallardo.es/whatsapp-espionaje-registrado.pdf  http://www.cita.es/whatsapp-espionaje.pdf  Elvira Tejada, Fiscal de Sala de Criminalidad...

Los sellos personalizados siguen siendo imprescindibles para las empresas

El avance de las tecnologías y el uso, especialmente de...

Demandas por honor de funcionarios municipales no pueden ser sufragadas con fondos públicos

Ayuntamiento de Madrid Asesoría Jurídica Atn. Alejandro Oriol Rodríguez letrado del...

LOLA RIDGE, IRISH-AMERICAN RADICAL POET

The poet and activist Rose Emily ‘Lola’ Ridge (1873-1941), was...

Estrategias para la calidad y la regeneración democrática

José Manuel Canales y Ángel Valencia Sáiz (editores), Estrategias para...

Flujos de trabajo serán cada vez más eficientes con el uso de tableros Kanban

Para visualizar, gestionar y corregir los errores en tiempo real...

¿Dónde se pueden estudiar las lenguas cooficiales de España en Andalucía?

:CON MOTIVO DE LAS PRÓXIMAS ELECCIONES GENERALES ASÍ COMO AL...

Otros articulos relacionados.....