INDEPENDENTISME, SORRA I NO RES / JOAN LLOPIS TORRES

Información
Joan Llopis 06 Julio 2022 279 Votos Correo electrónico Imprimir

Ratio: 5 / 5

Inicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activadoInicio activado
social youtube xornalgalicia   feed-image
El que jo trobo a faltar és un partit independentista bel·ligerant, no violent. Bel·ligerant en l'accepció d'estar enfrontat o en desacord per voler coses diferents. Està expressat així per significar contendent, contundent, combatent, no vol dir en aquest cas bèl·lic, vol dir "actiu", "no retòric"
A aquest hipotètic partit polític que segur convé, pel fet de ser un partit polític jo no me'l creuré massa, però ho faré veure tant com pugui.
Guanyar als jutjats o en el camp exclussiu de les étiques, que és el que vivim, no és res.
A Europa juguen dues estrategies: la dels drets humans, que hem de guanyar y guanyarem, i la defensa de la rigida concepció que té del concepte d'Estat. Una de calç i una altra de sorra (la de sorra i feixuga és aquesta defensa del concepte d'Estat)
N'hi ha més de sorra.
No es pot guanyar la partida guanyant tots els combats irrellevants, s'han de guanyar aquells que comptin, que són justament els que hem perdut apallisats. Les victories morals són les que guanyen el que perden. I estem en el desencís, o en la disjuntiva de si persistirem o ens prendrem assedegats els miratges com si ja estessim ben aprop de l'aigua que sabem nostra. Tot y que cadascú tenim una posición individual, en una resposta colectiva en aquest cami del desert, resulta més complicat tindre'hi fe per molt que la volguem, donada tanta represión y tants polítics unionistes i colaboracionistes. És comprensible la desactivació col·lectiva independentista. A més, molts líders de l'independentisme català són falsos. Estan col·locats en llocs clau per aconseguir el contrari del que manifesten voler. Hi ha molta foscor que envolta alguns líders que suposadament són una cosa però resulta que en fan una altra.
Totes les victòries polítiques als jutjats estan molt bé, però són irrellevants. L'endemà de guanyar tots els plets no haurem avançat ni un sol mil·límetre en l'objectiu que pretenem. Aquests plets no són res més que passius, poden destrossar la credibilitat de l'Estat com fan, enfonsar el prestigi de les institucions si en tenien, però aquest preu per a ells és res, ja el tenien pressupostat als seus comptes polítics. El que volen no és guanyar, el que volen és que perdem destrossats i és el que estan resolent sense miraments ni subtileses, no és una qüestió moral, és una qüestió de guanyar, no de no perdre, que són dues coses diferents, volen aniquilar, esborrar del mapa, destrossar, que és perdi l'independentisme en aquest mar de sorra i miratges fins a esvairse en la pàgina que li toqui de la historia que sempre és passat.
Cal un nou partit politic.
 
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.