Un Estat fallit / Un Estado fallido /JOAN LLOPIS TORRES

Información
Joan Llopis 28 Febrero 2021 1767 Votos Correo electrónico Imprimir
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
social youtube xornalgalicia   feed-image
cid ii klob46oy1 copia (català / castellano)  
       
Queden pocs dubtes que Espanya és un Estat fallit. Excepte per aquells que prioritzen l'optimisme voluntariós a la veritat, a l'inevitable pessimisme que provoca veure la realitat rutinària com un gris arc de Sant Martí. Un arc de Sant Martí que ha trastocat tots els seus colors en repetides franges grises de desesperança. Un corb a la sinistra. Un mal presagi. Un horitzó dibuixat sobre una geografia fictícia cosida amb bastes costures d'autòpsia ideològica. Sobre un avui ple de disbarats, un futur esperpèntic ple d'incerteses endevinat segons el caprici d'un negre graula. Excepte el que ens dibuixa colorit en una infantil aquarel·la la propaganda de l'Estat. A través d'un deute impagable i d'una reforma impossible de la Constitució, naveguen amb incontrolables vies d'aigua que només presagien l'enfonsament d'aquest vaixell impossible en un mar confús. Els que s'esforcen a mantenir el vaixell surant són el franquisme sociològic que sosté a la monarquia en defensa de si mateix, i la monarquia que defensa sense alternativa com a últim recurs a la Constitució en defensa de si mateixa i de res més. Curiosament i contra tota previsió històrica, sostinguts per Podemos, per sorpresa en alguna mesura pel PNB i Otegui (com a metàfora del que representa), i per ERC contra tot pronòstic independentista (La pitjor forma de negació és la demora: l'explicació doncs, demà. Oriol Junqueras: la independència de Catalunya demà per la via àmplia, o demà passat) l'ajornament és una negació com ho és un diàleg de sords a la solució de qualsevol conflicte. La mateixa inexcusable propaganda que inexplicablement ens presenta a JuntsxCat com una sociologia de dretes quan l'única essència que la defineix és l'independentisme. Qualsevol altre afegit és innecessari i els que es pretenen són falsos. El mateix absurd és esperar dels partits estatals, que en aquesta ficció es presenten com democràtics sent incapaços d'aixecar dels seus seients a uns quants senyors del CGPJ, que puguin modificar una Constitición blindada pel seu propi contingut i guardada amb armes (contra el poble que contradictòriament diu protegir de si mateix amb un paternalisme conegut de tots i d'ells mateixos ) No ens trobem davant d'una diversitat d'ideologies sinó davant d'ideologies contradictòries. Potser un dia en lloc de triar a qui ens governa, decidirem governar-nos a nosaltres mateixos. En previsió d'aquest futur el corb no sap on posar-se.
      Un Estado fallido / JOAN LLOPIS TORRES

Quedan pocas dudas de que España es un Estado fallido. Excepto por aquellos que priorizan el optimismo voluntarioso a la verdad, al inevitable pesimismo que provoca ver la realidad rutinaria como un gris arco iris. Un arco iris que ha trastornado todos sus colores en repetidas franjas grises de desesperanza. Un cuervo en la siniestra. Un mal presagio. Un horizonte dibujado sobre una geografía ficticia cosida con burdas costuras de autopsia ideológica. Sobre un hoy lleno de disparates, un futuro esperpéntico lleno de incertidumbres adivinado según el capricho de un negro grajo. Excepto el que nos dibuja colorido en una infantil acuarela la propaganda del Estado. A través de una deuda impagable y de una reforma imposible de la Constitución, navegan con incontrolables vías de agua que sólo presagian el hundimiento de este barco imposible en un mar confuso. Los que se esfuerzan en mantener el barco flotando son el franquismo sociológico que sostiene a la monarquía en defensa de sí mismo, y la monarquía que defiende sin alternativa como último recurso a la Constitución en defensa de sí misma y de nada más. Curiosamente y contra toda previsión histórica, sostenidos por Podemos, por sorpresa en alguna medida por el PNV y Otegui (como metáfora de lo que representa), y por ERC contra todo pronóstico independentista (La peor forma de negación es la demora: la explicación pues , mañana. Oriol Junqueras: la independencia de Cataluña mañana por la vía amplia, o pasado mañana ) el aplazamiento es una negación como lo es un diálogo de sordos en la solución de cualquier conflicto. La misma inexcusable propaganda que inexplicablemente nos presenta a JuntsxCat como una sociología de derechas cuando la única esencia que la define es el independentismo. Cualquier otro añadido es innecesario y los que se pretenden son falsos. El mismo absurdo es esperar de los partidos estatales, que en esta ficción se presentan como democráticos siendo incapaces de levantar de sus asientos a unos cuantos señores del CGPJ, que puedan modificar una Constitición blindada por su propio contenido y guardada con armas (contra el pueblo que contradictoriamente dice proteger de sí mismo con un paternalismo conocido de todos y de ellos mismos) No nos encontramos ante una diversidad de ideologías sino ante ideologías contradictorias. Quizás un día en lugar de elegir a quien nos gobierna, decidiremos gobernarnos a nosotros mismos. En previsión de ese futuro el cuervo no sabe dónde ponerse.
      (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.)