Ratio: 0 / 5

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

La sessió en memòria d’Antoni M. Badia i Margarit (1920-2014) se celebrarà el 12 de novembre, a partir de dos quarts d’onze del matí, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC

Antoni M. Badia i Margarit (Barcelona, 1920-2014) és considerat un dels màxims referents de la lingüística catalana de la segona meitat de segle xx. Catedràtic de Gramàtica Històrica de la Llengua Espanyola i de Llengua Catalana, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (des del 1968), rector de la Universitat de Barcelona (1978-1986) i president de la Secció Filològica de l’IEC (1989-1995), Badia i Margarit és autor de la Gramática histórica catalana (1951), Gramática catalana (1962), Llengua i cultura als Països Catalans (1964) i Gramàtica de la llengua catalana (1994). Quan es compleix un any de la seva mort, l’Institut d’Estudis Catalans li ret homenatge amb la celebració d’una jornada en què diferents membres de l’Institut repassaran els vessants, humà, cívic i científic del lingüista. La sessió se celebrarà el dia 12 de novembre, a dos quarts d’onze del matí, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

El president de l’IEC, Joandomènec Ros, i la presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, M. Teresa Cabré, seran els encarregats d’inaugurar la sessió. Montserrat Badia, filla de Badia i Margarit, i Joan Martí i Castell, membre de la Secció Filològica de l’IEC, intervindran per recordar el vessant humà de Badia. Del vessant cívic, en parlaran Jordi Carbonell, Josep Massot i Josep Moran. Les intervencions sobre les aportacions científiques de Badia i Margarit seran a càrrec de M. Teresa Cabré, que parlarà sobre gramàtica; d’Antoni Ferrando, sobre lingüística històrica i història de la llengua; de Joan Miralles, sobre onomàstica i dialectologia; de Vicent Pitarch, sobre sociolingüística; de Joaquim Rafel, sobre fonètica i fonologia, i de Joan Veny, sobre romanística.

 

Acte

Sessió en memòria d’Antoni Badia i Margarit (1920-2014)

Data Dijous 12 de novembre de 2015
Hora 10.30 hores
Lloc Sala Prat de la Riba de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona){jcomments on}
 Buscador Grupo Pladesemapesga con tecnología de Google

En el motor de búsqueda te ayudamos a encontrar exactamente lo que buscas.

 AyTP Acción y Transparencia Publica..