Ratio: 0 / 5

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

El III Internet Freedom Festival (IFF) és una trobada mundial que aglutinarà durant una setmana a Las Naves a 1.200 professionals de sectors diversos -periodisme, activisme, desenvolupament de software o disseny-, procedents de 114 països, que presentaran més de 200 sessions on exploraran reptes, oportunitats i amenaces d’Internet en projectes locals i globals, i debatran sobre la necessitat de protegir la llibertat d’expressió i els drets digitals de les persones.

/ Aquesta trobada, recolzada per la Conselleria de Transparència, l’Ajuntament de València, la Unió de Periodistes i la Diputació de València, pretén tendir ponts cap a un mateix objectiu: lluitar contra la vigilància indiscriminada i la censura a Internet. Entre les organitzacions que acudiran, destaca la presència de Mozilla, Twitter, Facebook, Google, Reporters sense Fronteres, Tor o Wikipedia.

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa a Las Naves l’Internet Freedom Festival (IFF) que durant la setmana pròxima -del 6 al 10 de març- acollirà el propi Centre d’Innovació Urbana per tercera vegada consecutiva. Aquest esdeveniment compta amb el suport de la Conselleria de Transparència, la Diputació de València, la Unió de Periodistes i Las Naves de l’Ajuntament de València. Es tracta d’una trobada internacional destinada a la col·laboració multidisciplinar entre tots aquells grups que treballen per a que Internet seguisca sent un mitjà lliure i sense censura per a totes i tots.

Un dels aspectes més destacats d'aquesta tercera edició és l'augment de la participació de dones en l'esdeveniment, que ha passat d'un 35% en 2015 a un 47%, «una xifra gens freqüent en un esdeveniment relacionat amb noves tecnologies», ha apuntat un dels organitzadors del festival, Pepe Borrás. També destaca l'increment del nombre de països presents, que en tres anys ha passat de 43 a 114, amb un notable creixement de les regions de Llatinoamèrica, l’Àfrica subsahariana i el sud-est asiàtic.

Entre els objectiu fonamentals del festival es troben oferir a la Comunitat per la Llibertat d’Internet un espai de trobada on compartir recursos i coneixements per a millorar els serveis, estratègies i ferramentes, augmentar la diversitat ètnica, professional i de gènere, així com debatre sobre la censura, vigilància i obstacles per a l’accés a la xarxa en les diferents regions del món i trobar solucions de manera col·lectiva.

Al llarg dels cinc dies que durarà el congrés es realitzaran més de 200 sessions dividides en 8 grans temàtiques, entre les quals s'inclouen el present i futur dels drets digitals, periodisme i mitjans i ferramentes i tecnologia. A més, l’IFF serà la seu del primer ciberdiàleg sobre Vietnam, d’una trobada internacional de països en vies de desenvolupament (Sud Global), d’una trobada d'activistes llatinoamericans i del Dia de la Dona, entre d’altres activitats.

La diversitat igualment tornarà a ser també un dels eixos de l’IFF, que en aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de Valerie Aurora, referència en Silicon Valley en matèria de gènere.

Sandra Ordóñez, cofundadora del IFF ha destacat que “València és la ciutat ideal per rebre als activistes de la llibertat digital més coneguts del món per la seua cultura i calidesa. Treballem per a que aquesta edició consolide a la ciutat com a referència de les llibertats a Internet”, ha assenyalat.

La presidenta de la Unió de Periodistes, Noa de la Torre, ha posat de relleu «els difícils moments pels quals passa el periodisme en una època summament tecnològica com la que vivim, aquesta qüestió també serà debatuda intensament en l’IFF. Està en joc la neutralitat, la llibertat d’expressió», ha assenyalat.

Recolzament de les institucions

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, ha manifestat la satisfacció perquè la nostra ciutat aculla de nou aquest festival. «És un orgull que Las Naves siga un referent mundial del treball conjunt de molts professionals i institucions que volen reflexionar, establir sinergies, crear comunitat i actuar cap a un sol objectiu: aconseguir una xarxa lliure, on es respecten els drets humans i la llibertat d’expressió. Des de les institucions públiques tenim el deure de treballar també per aquest objectiu».

Tant la Directora General de Transparència, Aitana Mas, com el diputat delegat de Transparència de la Diputació de València, Berto Jaramillo, també s’han expressat en aquest sentit, remarcant «la necessitat de promulgar els valors dels drets humans, la transparència, la llibertat d’expressió i la participació, impulsant activitats com l’IFF des de les institucions públiques. Hem d’estendre la cultura de la transparència i la participació i ser conscients que en molts llocs arreu del món es viuen situacions molt dures», ha recalcat Mas. Jaramillo, per la seua banda ha afegit que calen «espais d’innovació democràtica i participació, on a més, els moviments socials siguen protagonistes activament».

Més info: https://internetfreedomfestival.org/">https://internetfreedomfestival.org/

València, 2 de març de 2017

GABINET PREMSA LAS NAVESLas Naves acoge del 6 al 10 de marzo la III edición del Internet Freedom Festival

Valencia se consolida como el «Mobile» de la libertad de expresión y los derechos en Internet

/ El III Internet Freedom Festival (IFF) es un encuentro mundial que aglutinará durante una semana en Las Naves a 1.200 profesionales de sectores varios -periodismo, activismo, desarrollo de software o diseño-, procedentes de 114 países, que presentarán más de 200 sesiones donde explorarán retos, oportunidades y amenazas de Internet en proyectos locales y globales, y debatirán sobre la necesidad de proteger la libertad de expresión y los derechos digitales de las personas.

/ Este encuentro, apoyado por la Conselleria de Transparencia, el Ayuntamiento de València, la Unió de Periodistes y la Diputación de Valencia, pretende tender puentes hacia un mismo objetivo: luchar contra la vigilancia indiscriminada y la censura en Internet. Entre las organizaciones que acudirán, destaca la presencia de Mozilla, Twitter, Facebook, Google, Reporteros sin Fronteras, Tor o Wikipedia.

Esta mañana se ha presentado en rueda de prensa en Las Naves el Internet Freedom Festival (IFF) que durante la semana próxima -del 6 al 10 de marzo- acogerá el propio Centro de Innovación Urbana por tercera vez consecutiva. Este evento cuenta con el apoyo de la Conselleria de Transparencia, la Diputación de València, la Unió de Periodistes y Las Naves del Ayuntamiento de València. Se trata de un encuentro internacional destinado a la colaboración multidisciplinar entre todos aquellos grupos que trabajan para que Internet siga siendo un medio libre y sin censura para todas y todos.

Uno de los aspectos más destacados de esta tercera edición es el aumento de la participación de mujeres en el evento, que ha pasado de un 35% en 2015 a un 47%, «una cifra nada frecuente en un acontecimiento relacionado con nuevas tecnologías», ha apuntado uno de los organizadores del festival, Pepe Borrás. También destaca el incremento del número de países presentes, que en tres años ha pasado de 43 a 114, con un notable crecimiento de las regiones de Latinoamérica, la África subsahariana y el sudeste asiático.

Entre los objetivo fundamentales del festival se encuentran ofrecer a la Comunidad por la Libertad de Internet un espacio de encuentro donde compartir recursos y conocimientos para mejorar los servicios, estrategias y herramientas, aumentar la diversidad étnica, profesional y de género, así como debatir sobre la censura, vigilancia y obstáculos para el acceso a la red en las diferentes regiones del mundo y encontrar soluciones de manera colectiva.

A lo largo de los cinco días que durará el congreso se realizarán más de 200 sesiones divididas en 8 grandes temáticas, entre las cuales se incluyen el presente y futuro de los derechos digitales, periodismo y medios y herramientas y tecnología. Además, el IFF será la sede del primer ciberdiálego sobre Vietnam, de un encuentro internacional de países en vías de desarrollo (Sur Global), de un encuentro de activistas latinoamericanos y del Día de la Mujer, entre otras actividades. La diversidad igualmente volverá a ser también uno de los ejes del IFF, que en esta edición ha contado con la colaboración de Valerie Aurora, referencia en Silicon Valley en materia de género.

Sandra Ordóñez, cofundadora del IFF ha destacado que “València es la ciudad ideal para recibir a los activistas de la libertad digital más conocidos del mundo por su cultura y calidez. Trabajamos para que esta edición consolide a la ciudad como referencia de las libertades en Internet”, ha señalado.

La presidenta de la Unió de Periodistes, Noa de la Torre, ha puesto de relieve «los difíciles momentos por los que pasa el periodismo en una época sumamente tecnológica como la que vivimos, esta cuestión también será debatida intensamente en el IFF. Está en juego la neutralidad, la libertad de expresión», ha señalado.

Apoyo de las instituciones

El concejal de Innovación del Ayuntamiento de València, Jordi Peris, ha manifestado la satisfacción porque nuestra ciudad acoja de nuevo este festival. «Es un orgullo que Las Naves sea un referente mundial del trabajo conjunto de muchos profesionales e instituciones que quieren reflexionar, establecer sinergias, crear comunidad y actuar hacia un solo objetivo: conseguir una red libre, donde se respeten los derechos humanos y la libertad de expresión. Desde las instituciones públicas tenemos el deber de trabajar también por este objetivo».

Tanto la Directora General de Transparencia, Aitana Mas, como el diputado delegado de Transparencia de la Diputación de Valencia, Berto Jaramillo, también se han expresado en este sentido, remarcando «la necesidad de promulgar los valores de los derechos humanos, la transparencia, la libertad de expresión y la participación, impulsando actividades como el IFF desde las instituciones públicas. Tenemos que extender la cultura de la transparencia y la participación y ser conscientes que en muchos lugares del mundo se viven situaciones muy duras», ha recalcado Mas. Jaramillo, por su parte ha añadido que hacen falta «espacios de innovación democrática y participación, donde además, los movimientos sociales sean protagonistas activamente».

Más info: https://internetfreedomfestival.org/">https://internetfreedomfestival.org/

Otros articulos relacionados.....
 Buscador Grupo Pladesemapesga con tecnología de Google

En el motor de búsqueda te ayudamos a encontrar exactamente lo que buscas.

 AyTP Acción y Transparencia Publica..