La República Txeca compta amb tres universitats que ofereixen estudis catalans als seus plans d’estudi
 
S’inaugura el primer Grau universitari en Llengua i Literatura Catalana a la República Txeca
 
La Universitat Masaryk de Brno, a la República Txeca , celebra el proper dijous 25 de febrer l’acte d’inauguració del Grau en Llengua i Literatura Catalana, que es posa en funcionament per aquest curs acadèmic 2015-2016. Els estudis tenen un màxim de 180 crèdits ECTS i no només es poden cursar com a grau, sinó que també estaran disponibles com a minor, és a dir, com a itinerari d’especialització.
 
El nou programa d’estudis catalans ha gaudit d’una rebuda immillorable, com ho demostra la preinscripció de fins a 100 estudiants. D’aquests, se n’han seleccionat 30 per mitjà d’una prova d’accés necessària per cursar els estudis. Per al desenvolupament del grau, la universitat ha hagut d’ampliar el nombre de docents d’estudis catalans, que actualment ascendeix a tres. El programa del grau inclou assignatures de llengua de diversos nivells i especialitats, així com també assignatures de caire cultural, com literatura catalana contemporània, cinematografia catalana o literatura rural.
 
La Universitat de Brno disposa d’estudis catalans des de l’any 1999, i aquests compten amb el suport de l’Institut Ramon Llull des del curs acadèmic 2003-2004. Juntament amb la universitat de Brno, a la República Txeca hi ha dues altres universitat que ofereixen estudis catalans als seus plans d’estudi: la Universitat Carolina de Praga i la Universitat d’Olomouc.
 
L’acte d’inauguració del Grau de Llengua i Literatura Catalana se celebrarà aquest dijous 25 de febrer a la mateixa universitat de Brno, i tindrà com a acte central la conferència Catalunya i Moràvia: episodis d'història sociolingüística comparada, a càrrec d’Albert Branchadell, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona,
 
La inauguració també comptarà amb les intervencions de Petr Vok?ál, alcalde de Brno; Daniel Vázquez Touriño, responsable dels estudis catalans i vicedirector del Departament de Llengües i Literatures Romàniques de la Universitat Masaryk ; Milan Pol, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Masaryk ; Adam Casals, delegat de la Generalitat de Catalunya a Àustria, República Txeca, Eslovàquia, Hongria, Eslovènia i Croàcia; i Josep-Anton Fernàndez, director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llull.

Planes de futuro: la maternidad, una etapa emocionante

Ser madre es el sueño de muchas mujeres, pero hay...

SERÁ OBLIGATORIO SABER CASTELLANO PARA SER PRESIDENTE DE LA COMUNIDAD

COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DE MÁLAGA APRUEBA LA NECESIDAD DE SABER...

Un evento debe contar con una organización de primera

  Organizar un evento requiere pensar en cada uno de los...

¿Qué productos elegir para cada tipo de piel?

Para el cuidado de la salud, la belleza, el cuidado...

Análisis de la conducta de los presuntos expertos en analizar conductas

Perspectiva metapericial de informes y dictámenes policiales y privados Dr. (PhD)...

Alquilar un despacho en Zaragoza, una gran idea para empezar el año

Es una opción perfecta para mejorar la gestión de microempresas...

El invento que multiplicó el conocimiento

Los libros se convirtieron en la mejor forma de divulgación...

La nueva ayuda de Dropshipping, las redes sociales

Hoy día, dada la existencia de un negocio online tan...

La traducción, clave para una buena comprensión

La comprensión es lo que motiva a las personas a...

Otros articulos relacionados.....