Ratio: 0 / 5

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

L’acte està organitzat per la Societat Catalana d’Economia i per la Societat Catalana de Geografia, ambdues filials de l’IEC

 

 

La sessió dedicada a Carme Massana, que tindrà lloc dilluns vinent, 12 de març, a les 19 hores a l’IEC, duu per nom La geografia crítica i l’economia crítica a Catalunya.

Hi intervindran Horacio Capel, catedràtic de la Universitat de Barcelona; Amador Ferrer, urbanista; Oriol Nel·lo, geògraf; Francesc Roca, economista, i Antoni Montserrat, economista i secretari de la Societat Catalana d’Economia.

L’acte serà presidit per Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia, i per Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d’Economia.

Carme Massana

Carme Massana era economista, sòcia de la Societat Catalana d’Economia i de la Societat Catalana de Geografia, i professora de la Universitat de Barcelona.

Va saber enllaçar economia i territori en la seva tesi doctoral, Ciutat, indústria i propietat, aplicant una anàlisi de base ricardiana i marxista. Això li va permetre influir en el pensament crític tant de geògrafs com d’economistes.

Massana va escriure diferents articles pioners a El País contra l’especulació immobiliària o a favor de l’augment dels salaris per a sortir de la crisi, sempre des d’una perspectiva trencadora amb el neoliberalisme.

A més, va adoptar una posició crítica i lúcida enfront del projecte europeu de Maastricht i hi va contraposar la seva visió d’Europa en un informe que va publicar la Revista Catalana de Geografia.

Acte

Sessió dedicada a Carme Massana

Data

Dilluns 12 de març de 2018

Hora

19 hores

Lloc

Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona)

Otros articulos relacionados.....
 Buscador Grupo Pladesemapesga con tecnología de Google

En el motor de búsqueda te ayudamos a encontrar exactamente lo que buscas.

 AyTP Acción y Transparencia Publica..